У ПФУ розповіли, хто з українців ризикує втратити субсидію на комуналку

Директор Департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Пенсійного фонду Олена Охріменко розповіла, хто з українців ризикує втратити субсидію на комунальні послуги. Про це вона повідомила в ефірі "Суспільне Рівне".

Так, українці, які мають заборгованість за комунальні послуги, можуть позбутися виплат.

За словами Охріменко, якщо заборгованість перевищує 680 гривень і не погашена протягом трьох місяців, ПФУ не призначає субсидію доти, доки людина не укласти договір про реструктуризацію або не погасить заборгованість.

Відповідно до рішення уряду субсидія призначається, якщо витрати на комуналку перевищують 15% середньомісячного сукупного доходу сім'ї до завершення військового стану та протягом 1 місяця після його скасування. Розмір субсидії в неопалюваний сезон становить у середньому від 350 до 400 гривень.

Як зазначається, в Україні 2023 року житлова субсидія не призначається, якщо одержувач має заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг. Однак є й винятки.

У ПФУ наголосили, що субсидію призначать, навіть якщо є заборгованість, у таких випадках:

Документально підтверджено сплату заборгованості. Це означає, що одержувач субсидії має надати до ПФУ документи, які б підтверджували, що він погасив заборгованість перед постачальником комунальних послуг.
Укладено договір про реструктуризацію заборгованості. У цьому випадку одержувач субсидії має укласти з постачальником комунальних послуг договір про реструктуризацію заборгованості, відповідно до якого він зобов'язується сплатити борг протягом певного терміну.

Споживач оскаржив заборгованість у судовому порядку. У цьому випадку одержувач субсидії має надати до ПФУ ухвалу суду про відкриття провадження у справі.

Щоб отримати субсидію, навіть якщо є заборгованість, необхідно звернутися до відділення ПФУ за місцем проживання із заявою про призначення субсидії. До заяви необхідно додати документи, що підтверджують наявність заборгованості та підстави для її виключення із розрахунку субсидії.

+ 0 -
  • 0
  • 389

Добавить комментарий