Україна виконала всі завдання МВФ та очікує від нього великої суми

Україна виконала всі умови другого перегляду Міжнародним валютним фондом (МВФ) програми співробітництва. У зв'язку з цим рішення про виділення фондом Україні близько 900 млн доларів очікується вже 11 грудня. Втім, після цього очікується отримання від фонду нових "завдань" – близько 12-13-и.

Про це повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк. Він зазначив: виділення фондом грошей важливе ще й тим, що це стане важливим сигналом партнерам України, що в країну слід вкладати кошти.

"Ми виконали все, що було потрібно для другого перегляду МВФ. Тому вже у понеділок (11 грудня) ми чекаємо позитивного рішення Ради МВФ і схвалення виділення траншу нам приблизно 900 млн доларів. А до МВФ прив?язано багато іншого фінансування", – пояснив нардеп.

При цьому він зазначив: одним із останніх кроків до виконання програми стало ухвалення закону про незалежність Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). "Прийняття законопроєкту є однією з основних вимог МВФ та ЄС, а також послів G7", – зазначав Железняк після голосування.

Водночас, наголосив нардеп, на цьому завдання Україні від МВФ не закінчаться. Очікується, що нових структурних маяків буде близько 12-13.

"Буде опубліковано оновлену програму МВФ. Там з'явиться близько 12-13 нових маяків. І навіть не сумнівайтеся: там буде новий структурний маяк....перезавантаження БЕБ. За перше півріччя 2024 року", – розповів депутат.

Зі свого боку, нардеп від "Слуги народу" Данило Гетманцев раніше зазначив: значення позитивного рішення МВФ значно вище за виділення щонайменш, 900 млн доларів. Адже воно:

підтвердить прихильність України до курсу реформ, які вона пообіцяла проводити;
"стане потужним сигналом для всіх наших міжнародних партнерів", що в Україну варто вкладати гроші.
"Програма EFF є стрижнем значно більш широкої рамки залучення фінансування. Збереження стабільного зовнішнього фінансування вкрай важливе для нас, адже все, що збирається у бюджет у вигляді податків, повністю йде на фінансування потреб сектору безпеки і оборони", – пояснив нардеп.

+ 0 -
  • 0
  • 210

Добавить комментарий