У Міноборони пояснили вручення повісток у публічних місцях

Українцям призовного віку вручають повістки у публічних місцях через необхідність повідомити людям, що вони потрібні Збройним силам України. Про це повідомляє речник Міністерства оборони України Ілларіон Павлюк.

За його словами, багато людей заявляють, що готові доєднатися до Збройних сил, "якщо нас покличуть", і ця кількість достатня, "щоб ми зараз не мали жодних проблем з кількістю".

"От як покликати? Як всіх тих людей, як їм усім повідомити, що вони потрібні?" - сказав речник.

Читайте також: Залужний зробив заяву про мобілізацію

Павлюк невдоволений тим, що суспільство дуже негативно сприймає рейди співробітників ТЦК. Водночас за його словами, вони приходять лише для того, щоб сказати: "Шановні громадяни, ви мусите оновити дані". Якщо у вас дані оновлені, ця повістка вам нічого не змінює. Ви її отримали, зателефонували чи прийшли, сказали: "Так-так, ми знаємо, ви у нас стоїте на обліку, ми про вас знаємо".

За його словами, якщо люди не оновлювали дані у ТЦК, "то ви порушуєте закон, треба піти та оновити".

Павлюк повідомив, що дуже багато людей ідуть і оновлюють дані, або їдуть на фронт, якщо їх призвали.

Нагадаємо, мобілізацію в Україні оголошено з початку повномасштабної війни. Останнім часом у різних регіонах України повідомляють про рейди співробітників ТЦК та вручення повісток у громадських місцях, у тому числі у ресторанах та спортивних клубах.

+ 0 -
  • 0
  • 254

Добавить комментарий