В Україні можуть продовжити термін оновлення даних для призовників

У парламенті планують зареєструвати законопроєкт, за яким пропонується збільшити термін оновлення даних військовозобов?язаних до 150 днів. Про це заявив народний депутат Володимир Ар?єв. За його словами, наразі система ТЦК виявилась не готовою прийняти ту кількість громадян, які пішли оновлювати дані.

"Після оновлення даних в застосунку "Резерв+" і інформації про розшук, все одно потрібно йти до ТЦК. Це свідчить про те, що застосунок розроблявся дуже швидко й стислі терміни. Мало того, потім виявилось, що коди, які були використані для створення застосунку, були скопійовані зі шкільної програми. Саме тому, на наступне засідання Комітету з питань цифрової трансформації ми викликали заступницю міністра оборони, а також поставили ряд питань до уряду", - розповів Ар?єв.

Парламентар зазначив, що всі військовозобов'язані не встигнуть оновити дані в термін 60 днів.

"Громадяни просто не зможуть фізично оновити дані за 60 днів. І вони можуть отримати великі штрафи. Саме тому, ми з колегами сьогодні реєструємо законопроєкт про збільшення терміну для оновлення даних військовозобов?язаних з 60 до 150 днів. Ми будемо вимагати від уряду та Міноборони зробити застосунок таким чином, щоб розвантажити ТЦК й питання, які можна вирішити лише після відвідування Територіального центру комплектування, можна було б вирішити онлайн", - зазначив він.

+ 0 -
  • 0
  • 769

Добавить комментарий