Голова комітету свободи слова готує офіційний запит до Рахункової палати щодо ефективності фінансування телемарафону

Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин готує офіційні запити до Рахункової палати і Держаудитслужби щодо ефективності використання коштів, виділених на національний телемарафон «Єдині новини». Про це він повідомив на брифінгу у парламенті в четвер, 21 грудня.

«Я як голова комітету зараз готую запити щодо ефективності використання коштів, які ми виділяємо на єдиний марафон, на інші державні канали. Ми аналізуємо інвестування. Я готую запити до Рахункової палат і Держаудитслужби, щоб зрозуміти доцільність фінансування, щоб не було оціночних суджень. Коли у нас будуть факти, ми зможемо про це докладніше поговорити», — сказав Юрчишин.

Він вважає перевагою України те, що на початку війни в країні було якісне цілодобове офіційне інформування громадян, маючи не увазі організацію єдиного телемарафону. «Відсутність у лютому 2022 року на українських телевізійних екранах дискусій на кшталт “Чий крим” і “Не все так однозначно”, як це було у 2014 році, я вважаю досягненням. Але це фактично питання контролю інформаційного простору», — зауважив Юрчишин. І при цьому контролі, за його словами, дуже важливо, щоб інформація була збалансованою та якісною і глядачі їй довіряли і нею користувались.

«Ми вже почали аналізувати інвестування єдиного телемарафону, ефективність і збалансованість подачі інформації у ньому. І дуже вдячні експертам “Детектора медіа” та різним моніторинговим організаціям, які дуже чітко показують наявність різниці у балансі подання інформації навіть у межах телемарафону в окремих слотах. Але я не думаю, що хтось з редакторів каналів, що беруть участь в телемарафоні, зацікавлені в неякісному контенті. І якщо ми виробимо рекомендації відносно сбалансованої подачі інформації, вони зможуть ними користуватися», — сказав голова комітету з питань свободи слова.

+ 0 -
  • 0
  • 363

Добавить комментарий