Кабмін оновив правила призову на військову службу під час мобілізації

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку призову громадян на військову службу під час мобілізації в особливий період.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

Згідно з новою постановою уряду, командири військових частин отримують право надавати направлення для проходження військово-лікарської комісії (ВЛК), яка визначає придатність призовників до військової служби. Таким чином, командири зможуть більш оперативно визначати ступінь придатності особового складу.

Крім того, командири бойових військових частин тепер мають повноваження комплектувати свої підрозділи добровольцями, які виявили бажання проходити службу за призовом. Це означає, що процес мобілізації може відбуватися швидше та ефективніше, залучаючи добровольців до лав армії.

Зі слів парламентаря, Генеральний штаб ЗСУ також матиме право визначати перелік військових частин, командири яких будуть проводити призов резервістів та військовозобов'язаних. Це дозволить більш точно та цілеспрямовано проводити мобілізацію в необхідних підрозділах.

Міністерство оборони України повідомляло про розробку нового законопроєкту, який спростить процедуру військового обліку для призовників та військовозобов'язаних. Планується, що цей процес відбуватиметься онлайн через електронну ідентифікацію. Це зробить облік більш доступним та зручним для громадян призовного віку.

Також Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони підтримав законопроєкт, який забороняє мобілізацію чоловіків віком від 18 до 25 років. Таким чином, ці зміни мають на меті оптимізувати процес призову та мобілізації військовозобов'язаних.

+ 0 -
  • 0
  • 101

Добавить комментарий