Загиблі й постраждалі на півдні України волонтери-іноземці були зі швейцарської організації

Двоє іноземних волонтерів, які загинули на півдні України 1 лютого внаслідок російського обстрілу, та їхні постраждалі колеги були з місії швейцарської церковної гуманітарної організації HEKS EPER.

Про це повідомили на сторінці організації.

EKS/EPER на сторінці своєї української місії повідомила, що 1 лютого "на південному сході України" двоє їхніх співробітників загинули і ще кілька отримали поранення. Інші деталі обіцяють повідомити згодом.

Організація не вказує конкретного місця події, проте з їхньої сторінки відомо, що вони мають гуманітарний хаб у тому числі у Херсоні і він вже потрапляв під обстріл в кінці грудня. На цей час повідомляли лише про один інцидент 1 лютого із загибеллю двох іноземних волонтерів і пораненням ще кількох – у Бериславі на Херсонщині.

"Наші серця з родинами та друзями наших дорогих колег… Спеціальна оперативна група в головному офісі HEKS/EPER в Цюриху невпинно працює над забезпеченням безпечної евакуації постраждалих співробітників", – додали у місії.

МЗС Швейцарії засудило обстріл і наголосило, що будь-які атаки, спрямовані на цивільних, є порушенням міжнародного гуманітарного права.
Нагадаємо, увечері 1 лютого очільник Херсонської ОВА повідомив, що внаслідок російського обстрілу у Бериславі загинули двоє волонтерів-громадян Франції і ще троє їхніх колег отримали поранення, постраждав також активіст українського представництва організації.

+ 0 -
  • 0
  • 185

Добавить комментарий