В Одесі нейтралізували злочинну банду, яку координував "злодій в законі"

Служба безпеки України (СБУ) нейтралізувала злочинне угрупування, яке займалося збутом наркотиків. "Керував" схемою іноземець, який є "злодієм в законі".

Про це повідомили у пресслужбі Служби безпеки України. 

Кримінальний авторитет на прізвисько "Пата" створив злочинну групу, до якої входили в?язні колонії та їхні друзі "на волі". Вони займалися збутом наркотиків у СІЗО та тюрмах. Крім того, члени банди через шахрайські дії та створення штучних конфліктних ситуацій вимагали гроші з громадян на волі.

Отримані гроші зловмисники направляли на утримання кримінальних кіл. Ватажок групи запровадив та жорстко контролював наповнення так званого "общака", куди надходили кошти.

Яке покарання загрожує
Правоохоронці провели низку обшуків у місцях утримання під вартою та вилучили речові докази, які підтверджують злочинну діяльність. Організатору схеми повідомили про підозру за ч. 5 ст. 255 та ч. 3 ст. 307. Йому загрожує до 12 років додатково з конфіскацією майна.

Крім того, ще п?ятьом учасникам групи повідомили про підозру за ч. 2, 3 ст. 307, ч. 2 ст. 190 та ч. 2 ст. 255-1. Їм загрожує до 10 років ув?язнення. Слідство триває.

+ 0 -
  • 0
  • 74

Добавить комментарий