Коли весняні канікули 2024 в Україні й скільки вони триватимуть

Незабаром в українських школах розпочнуться весняні канікули. Їх розклад встановлює кожен навчальний заклад індивідуально, враховуючи організаційні та безпекові аспекти освітнього процесу. Розповідаємо, коли почнуться і скільки триватимуть канікули весною.

«Новий навчальний рік традиційно стартує 1 вересня і триватиме загалом до 28 червня 2024 року — з перервами на канікули, атестацією та проведенням компенсаторних занять. Ми будемо враховувати безпекову ситуацію в умовах воєнного стану та інші фактори, які можуть вплинути на організацію освітнього процесу, та, за необхідності, вноситимемо зміни у структуру навчального року», — коментує заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.
Перед початком навчального року 2023/2024, Міністерство освіти й науки України затвердило орієнтовні дати канікул.

Згідно з цими визначеннями, весняні канікули у 2024 році в школах України заплановані з 25 по 31 березня.

Міністерство освіти висловило рекомендації щодо проведення очної форми навчання, якщо ситуація з безпекою дозволяє. Проте остаточне рішення належить місцевим органам державної адміністрації та обласним відділам освіти. На цей час не передбачено тривалих канікул для школярів, оскільки енергетична та безпекова ситуація дозволяє дітям відвідувати навчальні заклади. У приватних школах розклад канікул часто відрізняється, тому бажано самостійно дізнатися цю інформацію, звернувшись до адміністрації школи або перевіривши графік на веб-сайті навчального закладу.

+ 0 -
  • 0
  • 406

Добавить комментарий