Графіки нового навчального року у школах можуть змінитись

Українцям доводиться пристосовуватись до дефіциту електроенергії. Йдеться практично про всі сфери життєдіяльності суспільства. Зокрема, зміни відбуватимуться і в освітньому процесі. Як повідомляють у МОН, в школах можуть змінитись графіки нового навчального року.Графіки нового навчального року у школах можуть змінитись.
За словами міністра освіти та науки Оксена Лісового, ймовірно, графік навчання у 2024-2025 роках зазнає перегляду. А саме, учням шкіл потрібно готуватись до довших зимових канікули. Проте сам навчальний процес може бути зміщено на теплу пору року.

Очільник МОН зазначає, що наразі міністерство проводить необхідні розрахунки. Отож, поки що відповідний рекомендаційний лист ще не надсилався у навчальні заклади. Проте школам все ж варто бути готовими до змін.

"Ми вже відправили на університети рекомендаційний лист, щоб навчання почалося раніше – в серпні. Щоб зробити більші канікули в зимовий – найскладніший – період. Відповідно, і завершити навчання пізніше: в червні. По школах ще такий лист не пішов, ми ще робимо деякі розрахунки. Швидше за все, буде зміщення навчання на теплий період, адже питання забезпечення електроенергією – тільки частина проблеми, адже є ще також питання опалення. Ми повинні і цю проблему вирішувати. Тому два комплекси: генерація і зміна графіків", – повідомив Лісовий.

Водночас міністр освіти та науки додав, що змінитись можуть не лише дати старту та закінчення навчання і канікул. Цілком можливо, що доведеться коригувати денні години початку та закінчення уроків. Наразі МОН працює над комплексом заходів для впровадження змін.

+ 0 -
  • 0
  • 654

Добавить комментарий