На озброєнні ЗСУ скоро з’являться дрони з ШІ – Мінцифри

В українських військових незабаром з'являться дрони із технологією штучного інтелекту. Наразі близько 20 українських компаній зараз займаються впровадженням цих технологій. Розробки передбачають створення дрона, що має схожі характеристики з російським Ланцетом.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі телемарафону.

“Я думаю, що в першому кварталі 2024 року ми побачимо вже масоване застосування FPV-дронів з ШІ. І, у тому числі, скоро з’являться українські аналоги Ланцета, які також працюватимуть на базі ШІ. Ми зараз тестуємо ці БПЛА”, – сказав Федоров.

Він повідомив, що над впровадженням технологій штучного інтелекту у БПЛА працює близько 20 українських компаній. Це буде дрон, схожий на російський Ланцет, і зараз зразки вже перебувають на тестуванні і скоро будуть в Україні.

“Росіяни будуть скаржитися на те, що їх техніка продовжує знищуватися нашими дронами на кшталт “Ланцет”. Тому зараз все на етапі тестування. Але ці пів року останні багато компаній працювали над тим, щоб створити певний аналог “Ланцета” і скоро він буде в Україні”, – сказав Федоров.

За його словами, збільшується і виробництво безпілотників, здатних летіти на сотні кілометрів та виконувати завдання. Далеких дронів на сьогоднішній день вже досить багато і навіть існує певна конкуренція між компаніями.

“Ми можемо робити не менше, ніж робить Росія далеких дронів-“камікадзе”, – сказав Федоров, додавши, що зараз це лише питання масштабування, тобто фінансування цього напряму.

+ 0 -
  • 0
  • 448

Добавить комментарий