Розробник винайшов унікальний USB-накопичувач, захищений від хакерських атак

Розробник Раян Уокер з Interrupt Labs представив USB-накопичувач з відкритим вихідним кодом під назвою Ovrdrive USB. Девайс може запустити механізм самознищення, розповіли на порталі Tom’s Hardware.

USB-накопичувач Ovrdrive за замовчуванням не зашифрований, тому він вписується в рамки закону в країнах, де шифрування заборонено. При цьому аксесуар оснащений додатковим рівнем безпеки. Для того, щоб комп’ютер виявив Ovrdrive USB, потрібно швидко вставити флешку в порт тричі поспіль. Якщо цього не зробити, він видасть помилку, ніби при поломці.

«Пристрій призначений для журналістів, дослідників безпеки та апаратних хакерів. Це повністю відкритий вихідний код, і ми розробили пристрій із використанням абсолютно безкоштовного програмного забезпечення», — розповів розробник.
Спочатку передбачалося, що USB-накопичувач самознищиться, але виявилося, що з такою опцією налагодити масове виробництво флешки проблематично. Це змусило розробника відступити від плану, залишивши можливість самостійно доопрацювати механізм до самознищення.

«Уокер залишив початковий механізм руйнування у кінцевому продукті. Механізм змінює напругу, що подається на пристрій, у зв’язку з чим плата накопичувача нагрівається приблизно до 100 °C. Однак температура може бути недостатньо високою, щоб вивести з ладу флеш-чіпи, але користувачі можуть додати з'єднання для самознищення. Розробник не постачатиме з Ovrdrive USB будь-які небезпечні з'єднання», — пояснили у Tom’s Hardware.
У першій версії Ovrdrive USB використовувався своєрідний метод активації, при якому користувачі могли запустити накопичувач, торкнувшись його вологими пальцями. У рамках краудфандингової кампанії на Crowd Supply флешку планується випустити у серпні 2024 року за ціною $69.

Нагадаємо — наприкінці червня розробники компанії Popcorn Computer представили мініатюрний комп’ютер PopStick, створений у вигляді флешки. Вартість компактного комп’ютера становить $ 29 або $ 38 за версію в комплекті з карткою microSD на 32 ГБ. Всередині корпусу криється процесор Allwinner F1C200s з 64 МБ оперативної та 128 МБ вбудованої пам’яті. Працює комп’ютер на базі операційної системи Linux, яка вже встановлена на пристрій.

+ 0 -
  • 0
  • 393

Добавить комментарий