Кабмін розглядає варіант бронювання за 6000 -7000 тис грн/місяць

Кабінет міністрів України розглядає варіант концепції бронювання, який передбачає прив’язку до сплати податків. Про це повідомив заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков в інтерв?ю LIGA.net. Чиновник озвучив інформацію про 6000-7000 гривень податків на місяць як умову бронювання.

“Вона поки не працює, але ця ідея “витає у повітрі”. Я не можу сказати, коли цей план приймуть, але він на розгляді у Кабміні”, – зазначив Борняков.

За його словами, ідея уже фіналізується міністрами. Заступник голови Мінцифри сподівається, що незабаром можна буде очікувати на фінальний концепт.

“Готуються зміни щодо звітності, щоб вона була кожен місяць, і наша система зчитувала, з’являвся якийсь документ, що підтверджує бронювання на таких умовах. Для “Дія.City” буде ставитися вищий поріг зарплати”, – додав Борняков.

Раніше повідомлялося, що влада намагається винайти механізм так званого економічного бронювання від мобілізації. Офіс президента та ініціативна група в Раді розробили дві різні концепції економічного бронювання.

Станом на початок лютого громадяни можуть звільнятись від мобілізації у разі бронювання, порядок якого визначений відповідною постановою Кабміну. Існує певний алгоритм бронювання.

+ 0 -
  • 0
  • 334

Добавить комментарий