У Мінекономіки пояснили, чому скасували наказ про бронювання працівників Favbet

Міністерство економіки України вирішило анулювати наказ про бронювання працівників Favbet, аби не розколювати суспільство. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів заступник міністра економіки Ігор Фоменко.

За його словами, ця тема набула широкого суспільного резонансу. І задля того, щоб не розклювати населення, було ухвалено рішення про відкликання цього наказу.

"У даному випадку підприємство звернулося в Міністерство цифрової трансформації, яке відповідно до своїх критеріїв визнало його критично важливим. Генеральний штаб зробив перевірку і направив відповідні документи в Міністерство економіки. І ми, після перевірки правових підстав, оформили наказ, який далі направили в Генеральний штаб і Міністерство цифрової трансформації для інформування.

Крім того, що є нормативна база, яка регулює можливість підприємства отримати статус критично важливих, і потім отримувати бронювання, є без сумніву і суспільно-резонансні ситуації. У даному випадку цей наказ набув такого суспільного резонансу. Для того щоб, не розколювати суспільство, розуміючи наскільки чутливі такі питання, Міністерство і міністр прийняла рішення анулювати наказ", - зазначив Фоменко.

Водночас він додав, що найближчим часом Мінекономіки планує видати накази по усіх компаніях, які фігурували у документі, окремо. Адже у списку є дві компанії, які працюють на забезпечення складових Сил безпеки і оборони.

+ 0 -
  • 0
  • 362

Добавить комментарий