Ще у трьох закладах освіти Одеси відкрили класи безпеки

У межах реалізації Всеукраїнського проєкту «Клас безпеки» в Одеських гімназіях № 18 , № 107 та ліцеї № 90 відбулося урочисте відкриття багатофункціональних класів безпеки.

Створення та фунціонування класів безпеки сприятиме формуванню в учнів здоров`язбережувальних компетентностей, навичок самозахисту та вмінь швидко діяти в умовах надзвичайних ситуацій.

Перше заняття для учнів провели фахівці відділів запобігання надзвичайним ситуаціям у районах міста ГУ ДСНС України в Одеській області, шкільні офіцери поліції та представники Одеської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Під час занять особлива увага приділялася питанням мінної та пожежної безпеки в умовах воєнного стану. Фахівці провели з дітьми цікаві заходи щодо правил поводження з вибухонебезпечними предметами, знання яких, в умовах повномасштабного вторгнення є дуже цінними.

Школярі переглянули цікаві навчальні відео, отримали важливий практичний досвід з питань безпеки та дізнались багато цікавого про роботу рятувальників.

На базі класів безпеки буде здійснюватися системна підготовка школярів з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної, мінної безпеки, надання домедичної допомоги, відпрацювання алгоритму дій в умовах різних надзвичайних ситуацій.

+ 0 -
  • 0
  • 404

Добавить комментарий