Рада ухвалила законопроєкт щодо посилення соціального захисту військових

Верховна Рада України на засіданні 21 березня ухвалила законопроєкт щодо забезпечення прав військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист. Про це повідомили нардепи Ірина Фріз та Ярослав Железняк. У другому читанні законопроєкт підтримали 296 народних обранців.

Метою законопроєкту в пояснювальній записці названо вдосконалення механізмів
- забезпечення деяких прав військовослужбовців, зокрема, на інформацію,
- медичне забезпечення, відпустки, а також прав поліцейських на одноразову
- грошову допомогу у разі загибелі (смерті), визначення втрати працездатності.

До другого читання з документа прибрали норми, якими влада пропонувала надмірно обмежити права військовослужбовців на свободу слова та публікацію інформації в мережі.

Законопроєктом встановлено можливість перебування військовослужбовців на лікуванні до 12 місяців, в тому числі й закордоном без необхідності через 4 місяці особисто проходити ВЛК.

На рівні закону встановлено, що в разі загибелі військовослужбовця родина має право отримати грошову виплату у розмірі 15 млн грн.

"Також відхилено норми щодо додаткового надмірного регулювання ввезення гуманітарної допомоги. Воно має здійснюватися відповідним законодавством, а протягувати обмеження під красивою вивіскою "соціального забезпечення військових" є хибним та неприпустимим", - написала Фріз.

Також у законопроєкті прописано, що священники УПЦ не можуть бути військовими капеланами.

+ 0 -
  • 0
  • 710

Добавить комментарий