В Одесі утворено міську раду з питань переселенців

З метою забезпечення захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб (ВПО) розпорядженням міського голови від 08.01.2024 року № 6 на території міста Одеси утворено міську раду з питань внутрішньо переміщених осіб.

До складу ради увійшла 21 особа, зокрема:

- 10 представників від переселенців,

- 4 представники від громадських організацій, які провадять діяльність у сфері забезпечення та захисту прав ВПО,

- 7 представників виконавчих органів Одеської міської ради.

Рада є консультативно-дорадчим органом, який утворюється для участі у реалізації регіональної політики у сфері забезпечення та захисту прав та інтересів ВПО, сприяння діяльності територіальної громади у розвитку ефективних механізмів їх адаптації та інтеграції.

Основними завданнями ради є:

- сприяння в реалізації громадянських і політичних прав переселенців, залучення їх до процесу розроблення нормативних актів та контролю за їх виконанням;

- сприяння забезпеченню і захисту прав та інтересів ВПО з питань соціального захисту, забезпечення житлом та зайнятості, психосоціальної, медичної та правової допомоги тощо.

Міська рада з питань ВПО утворена на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 4 вересня 2023 року № 812 «Про затвердження типового положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб».

+ 0 -
  • 0
  • 228

Добавить комментарий