У Харківській та Одеській областях продовжують ремонтувати електромережі

Внаслідок російських атак на енергетичну інфраструктуру продовжують діяти графіки погодинних відключень у Харківській та Одеській областях. Про це говориться в повідомленні НЕК “Укренерго” у Facebook.

Повідомляється, що в усіх містах, які постраждали від атак, критична інфраструктура повністю відновлена, а робота електротранспорту частково відновлена.

Однак на підстанціях “Укренерго” пошкоджено складне високотехнологічне обладнання, яке потребує часу для заміни. Тому високовольтні мережі не можуть передавати достатні обсяги електроенергії для задоволення всіх потреб споживачів.

У зв’язку з цим у найбільш постраждалих регіонах споживачі отримують електроенергію чергами, що виражається у введенні графіків погодинних відключень (ГПВ). Наразі обмеження споживання застосовані у Харківській та Одеській областях.

У Хмельницькій області та Кривому Розі наразі відсутні обмеження, але при збільшенні споживання диспетчерський центр Укренерго буде змушений прийняти заходи для його обмеження.

Щодо імпорту електроенергії, 27 березня запланований імпорт з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови на загальний обсяг 12 802 МВт-год зранку і протягом доби. Експорт електроенергії не запланований.

+ 0 -
  • 0
  • 72

Добавить комментарий