В «Укренерго» назвали години, в які діятимуть графіки відключень електроенергії

Графіки погодинних відключень електроенергії 13 червня діятимуть по всій Україні з 20:00 до 22:00. Про це йдеться в дописі «Укренерго».

Водночас там зазначили, що електропостачання об’єктів критичної інфраструктури, а також підприємств, які імпортують 80% електроенергії для своїх потреб, обмежувати не будуть.

Нагадаємо, 11 та 12 червня через дефіцит генерації, причиною якого є масовані російські атаки на енергетичні об’єкти, також застосовувалися обмеження споживачів.
З 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції України. Збитки від атак на українську енергетичну інфраструктуру оцінюють у понад один мільярд доларів. Через значні пошкодження електростанції не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак.

В «Укренерго» прогнозують, що ситуація в енергосистемі може поліпшитися завдяки погоді. Але повністю уникнути відключень не вийде аж до серпня-вересня. А взимку дефіцит в енергосистемі буде навіть за теплої погоди.

Раніше в «Укренерго» пояснювали, що причина обмежень — у збільшенні споживання електроенергії через похолодання. Потужностей українських електростанцій, пошкоджених унаслідок російських обстрілів, наразі недостатньо.

+ 0 -
  • 0
  • 295

Добавить комментарий