Одеський коньячний завод закінчив 2023 рік зі збитками

ПрАТ “Одеський коньячний завод”, один із найбільших виробників коньяків в Україні, у 2023 році скоротив збиток до 6,658 млн проти 44,434 млн грн чистого збитку у 2022 році.

Згідно з повідомленням компанії в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), її активи за рік скоротилися на 2,7% – до 989,587 млн грн, сумарна дебіторська заборгованість – на 7,9% до 575,267 млн грн.

Водночас підприємство збільшило дохід на 22,8% порівняно з попереднім роком – до 1,166 млрд грн. При цьому штат ПрАТ “Одеський коньячний завод” за рік скоротився на 45 осіб – до 300 співробітників.

Згідно з повідомленням, на річних зборах акціонерів 29 квітня планують припинити повноваження наглядової ради та внести низку змін до статуту підприємства, після чого делегувати повноваження чинного голови наглядової ради підписати договірно-правові відносини з новообраними членами ради.

За даними Єдиного держреєстру юросіб і фізосіб-підприємців, ПрАТ “Одеський коньячний завод” належить українському бізнесменові, власнику алкогольного холдингу Global Spirits Євгену Черняку.

Global Spirits – великий міжнародний алкогольний холдинг, що об’єднує ЛГЗ “Хортиця” (Запоріжжя), “Одеський коньячний завод” (Одеса) і “Українську дистриб’юторську компанію”. Центральний офіс розташований у Нью-Йорку (США).

Холдингу належить понад 15 локальних, регіональних і міжнародних брендів: “Хортиця”, “Первак”, “Шустов”, “Мороша”, Oreanda, San Marino, “Мікадо”, “Медовуха” тощо.

Продукцію Global Spirits експортують у понад 87 країн світу.

Global Spirits 24 лютого 2022 року відкликав ліцензію на виробництво та дистрибуцію своєї продукції на ринку рф через її військове вторгнення в Україну.

+ 0 -
  • 0
  • 733

Добавить комментарий