Одеські поліцейські повідомили про підозру ексначальниці відділення безготівкових переказів однієї з фінустанов у заволодінні чужими грошима

Жінка, будучи матеріально відповідальною особою і маючи вільний доступ до автоматизованої фінансової системи, привласнила майже 50 тисяч гривень. Тепер їй загрожує позбавлення волі.

Правоохоронці встановили, що обіймаючи керівну посаду в одному з відділень установи, що займається переказом безготівкових коштів від відправників до отримувачів, громадянка розробила і втілила в життя схему привласнення грошей шляхом несанкціонованих змін у платіжній системі. Зловмисниця проводила перекази від імені вигаданих клієнтів на свій картковий рахунок. Авторизацію у системі проходили гроші установи, які поповнювалися за рахунок реальних клієнтів. Протягом трьох місяців правопорушниця здійснила 28 оборудок майже на 50 тисяч гривень.

Нестача коштів виявилася в ході перевірки звітності керівництвом установи, яке і звернулося до правоохоронних органів.

В рамках розслідування провадження слідчі і оперативники відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 спільно зі співробітниками управління протидії кіберзлочинам в Одеській області Департаменту кіберполіції НПУ та під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси задокументували протиправну діяльність одеситки. Вона визнала свою провину і вже повністю компенсувала установі завдані збитки.

«За наявності достатніх доказів ми повідомили фігурантці про підозру одразу за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст.191 – у привласненні чужого майна, яке було їй ввірене, вчиненому в умовах воєнного стану, та ч.ч. 1 і 3 ст. 362 – у несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчиненої особою, яка має право доступу до неї, зокрема повторно. Жінці загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», - розповіла старша слідча територіального підрозділу поліції Ольга Гриньова.

+ 0 -
  • 0
  • 198

Добавить комментарий