Шольц відкрив канал у TikTok, у якому пообіцяв не танцювати

«Канал Tiktok під назвою @TeamBundeskanzler покликаний надати інформацію про роботу канцлера ФРН Олафа Шольца та «зазирнути за лаштунки повсякденного урядового життя», - пояснив на брифінгу речник уряду Штеффен Гебештрайт. За його словами, за допомогою популярної соцмережі федеральний уряд хоче звернутися насамперед до молодих громадян, які майже не користуються традиційними ЗМІ.

Сам Шольц іронічно прокоментував появу нового канал у більш звичній для нього соцмережі X: «Я не танцюю. Обіцяю. #Tik ??Tok», - написав канцлер. Жарт стосується заяви речника уряду Гебештрайта, який відразу після парламентських виборів 2021 року висловився про використання соціальних мереж: «Я можу пообіцяти канцлеру, що він скоро зможе танцювати під Tiktok, якщо ми вирішимо це разом».

«Канцлер не танцюватиме», - заявив речник на брифінгу.

В уряді запевняють, що уважно вивчили та проаналізували критику, яка лунає на адресу Tiktok. І обіцяють, що вживатимуть необхідних заходів для запобігання спробам «іноземних акторів» маніпулювати контентом та розповсюджувати за допомогою цієї соцмережі дезінформації. Отже, на каналі @TeamBundeskanzler діятимуть спеціальні, зокрема, запобіжні заходи щодо авторизації. Співробітникам пресслужби уряду заборонено використовувати додаток на своїх робочих пристроях.

У Німеччині Tiktok має понад 20 мільйонів користувачів, він вважається найбільш популярним додатком у віковій групі від 14 до 25 років.

+ 0 -
  • 0
  • 595

Добавить комментарий