Власникам будинку Гоголя в Одесі загрожує штраф у 2,7 млн

В центрі Одеси, на вулиці Гоголя, 11, проведено позапланову перевірку держінспекцією містобудування з 19 березня по 1 квітня 2024 року, залучивши представників Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради виконання законності під час реконструкції будинку Гоголя.

Про це повідомляє керівник управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської сіської ради Олександр Авдєєв.

Повідомляється, що будівельні роботи, які виконувалися під виглядом протиаварійних заходів, насправді мали на меті реконструкцію будівлі для перетворення її на готель, при цьому без відповідної проєктної та дозвільної документації.

Під час перевірки було виявлено самочинне будівництво додаткового поверху на фасадній стіні зі сторони внутрішнього двору, а також відсутність дозвільних документів.

Тепер, згідно законодавства, власникам будинку загрожує штраф у розмірі 2 мільйони 720 тисяч 700 гривень.

Зазначений будинок, зведений у 1846-1849 роках, є об’єктом культурної спадщини та внесений до Державного реєстру нерухомих пам’яток України як пам’ятка історії, архітектури та містобудування місцевого значення.

+ 0 -
  • 0
  • 66

Добавить комментарий