Облікові документи з QR-кодом стали доступними у ЦНАПах

З 25 червня у центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) можна оформити військово-облікові документи з QR-кодом. Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації.

Зазначається, що за кодом у документі перевірятимуть його дійсність. Документ сформується, якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів є вся необхідна інформація про заявника.

Також у Мінцифри розповіли про порядок оформлення цього документа:

потрібно прийти до ЦНАПу;
надати актуальні дані про себе та їхнє підтвердження;
після цього всю інформацію вносять в електронну систему;
дані автоматично підтягуються в систему «Оберіг»;
заявник отримує військово-обліковий документ з QR-кодом.
«Якщо раніше отримували витяг із печаткою та підписом про уточнення даних, зможете повторно звернутися до ЦНАПу та отримати новий із QR-кодом. Документ дійсний 1 рік з моменту формування», — кажуть у Мінцифри.

У відомстві також стверджують, що уточнення військово-облікових даних та отримання документа з QR-кодом у ЦНАПі в середньому триває до 15 хвилин.

Оновлення даних
З 18 травня чинності набув оновлений закон про мобілізацію, згідно з яким усі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані.

Зокрема, це можна зробити онлайн через застосунок «Резерв+», який доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market.

Також оновити дані можна офлайн у ТЦК або Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП). Зокрема, якщо це робити через ТЦК, то, окрім витягу з реєстру, ви також отримаєте відповідну відмітку у військовий квиток.

За даними Міноборони, через застосунок «Резерв+» оновили дані вже 1,5 мільйона людей, серед них — 210 тисяч військовозобов’язаних жінок. За кордоном найактивніше оновлюють дані у Польщі, Німеччині, Чехії, Канаді та США.

+ 0 -
  • 0
  • 311

Добавить комментарий