Шмигаль: Уряд сприятиме створенню альтернативної генерації

Кабмін може скасувати ввізне мито та ПДВ на енергообладнання. У Центрі досліджень енергетики радять українцям звикати до постійних відключень протягом тривалого часу.

Кабінет міністрів сприятиме створенню альтернативної генерації в Україні, заявив у понеділок, 3 червня, прем'єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками наради за участі першої віцепрем'єр-міністерки Юлії Свириденко та міністра енергетики Германа Галущенка.

За словами прем'єра, одним із кроків може стати скасування ввізного мита та податку на додану вартість (ПДВ) на все енергетичне обладнання та комплектуючі до нього, а також спрощення митних процедур для його ввезення. "Це дасть можливість громадянам і бізнесу забезпечити себе альтернативними джерелами енергії", - написав він у Telegram.

Крім цього, задля децентралізації енергосистеми Кабмін веде переговори з партнерами щодо поставок дизель-генераторів, когенераційних установок і мобільних котелень, які першочергово направлятимуть у прифронтові регіони.

"Дав доручення опрацювати питання надання пільгових кредитів на генеруюче обладнання. Міненерго також доручено спільно з партнерами опрацювати питання щодо встановлення газопоршневих установок у кожному обласному центрі", - розповів Шмигаль та запевнив, що влада докладає максимум зусиль, щоб "підготуватися до складного опалювального сезону".

+ 0 -
  • 0
  • 263

Добавить комментарий