Відбувся регіональний форум з питань захисту прав людини під час воєнного стану

11 червня 2024 року в Одесі відбувся регіональний форум на тему «Шлях гідності: захист прав людини під час воєнного стану на Одещині».

Захід пройшов за ініціативи Представництва Уповноваженого Верховної Ради в Україні з прав людини в Одеській області та об’єднав представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування та громадського сектору.

Форум став платформою для обговорення питань захисту прав людини в регіоні, поглиблення співпраці між органами влади та громадськістю.

З вітальним словом до учасників форуму звернулася заступниця міського голови Світлана Бедрега. Віцемер розповіла про виклики, які сьогодні стоять перед місцевою територіальною громадою, та реагування на них міської влади. Серед викликів сьогодення - внутрішня міграція населення, а також необхідність підтримки осіб, постраждалих від збройного конфлікту, ветеранів, військовослужбовців тощо.

Під час форуму директорка Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради Олена Китайська представила презентацію «Шлях гідності: захист прав людини під час воєнного стану на Одещині. Синергія влади та громадськості». Вона поділилася досвідом роботи з питань співпраці з громадськими організаціями щодо підтримки ветеранів, внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали від насильства, пов'язаного з війною.

Директор Комунальної установи «Сервісний офіс «Хаб Ветеран» Олександр Коровай розповів учасникам форуму про те, як допомагають ветеранам війни та демобілізованим особам під час їх переходу від військової служби до цивільного життя.

+ 0 -
  • 0
  • 353

Добавить комментарий