Петиція про позбавлення Тищенка депутатських повноважень за день набрала необхідну кількість голосів

Петиція на сайті Верховної Ради щодо позбавлення Миколи Тищенка депутатських повноважень після конфлікту з колишнім військовим у Дніпрі набрала необхідні 25 тисяч підписів. Про це йдеться на сторінці петиції.

Станом на вечір 25 червня петицію підписали 25 183 людини. Цього достатньо, щоб звернення розглянули, хоча до закінчення збору підписів ще залишається 90 днів.

Нагадаємо, автор петиції стверджує, що Тищенко «істотно шкодить роботі парламенту».

«Неприпустимим є його зловживання статусом, перевищення службових повноважень та рекет. Країна не може дозволити собі такого представника. Обов'язком кожного депутата є чесне та відповідальне служіння народу», — йдеться у зверненні.

У вівторок, 25 червня, Печерський районний суд Києва обрав для народного депутата запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт на 60 діб. Тищенка підозрюють у незаконному позбавлені волі людини після конфлікту з ексвійськовим у Дніпрі.

20 червня близько 13:45 на проспекті Яворницького в центрі Дніпра сталася сутичка між групою людей у формі та балаклавах і чоловіком у цивільному. У соцмережах писали, що чоловік у цивільному — дніпрянин Дмитро Павлов (Син), який воював у спецпідрозділі ГУР МО Kraken. Також у Telegram-каналах стверджували, що на нього напали охоронці народного депутата Миколи Тищенка.

Як зрозуміло з відео, цивільний чоловік був разом з маленькою дитиною у візку.

Народний депутат стверджує, що той завдав кількох ударів слідчому, який працював на обшуку шахрайської ботоферми, а потім намагався утекти.

«Повідомляють, що саме ця людина входить до “силового блоку” в організованому злочинному угрупованні “Дев’ятка” у Дніпрі. За інформацією, йому було поставлено завдання — зірвати слідчі дії», — написав Тищенко у пості.

Водночас, за даними поліції, невідомі в камуфльованому одязі та балаклавах завдали 33-річному чоловікові тілесних ушкоджень і незаконно утримували його. Про напад на слідчого в поліції нічого не повідомляли.

+ 0 -
  • 3
  • 1 069

Комментариев 3

Офлайн
Ярослав
Ярослав 28 июня 2024 13:37
https://vedomosti.od.ua/novosti/24965-peticya-pro-pozbavlennya-tischenka-deputa
tskih-povnovazhen-za-den-nabrala-neobhdnu-klkst-golosv.html
Офлайн
Яросл
Яросл 28 июня 2024 13:37
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.
Офлайн
Ярослав2
Ярослав2 28 июня 2024 13:38
https://vedomosti.od.ua/novosti/24965-peticya-pro-pozbavlennya-tischenka-deputa
tskih-povnovazhen-za-den-nabrala-neobhdnu-klkst-golosv.html

Добавить комментарий