В Укренерго прогнозують покращення ситуації з електропостачанням на кінець липня

Наприкінці липня складна ситуація в енергосистемі України дещо покращиться завдяки виходу з ремонту обладнання та зниженню температури. Про це сказав член наглядової ради НЕК «Укренерго» Юрій Бойко в ефірі «Суспільного».

«Ми очікуємо в кінці липня покращення ситуації. Є низка позитивних очікувань у частині виходу з ремонту енергетичного обладнання, яке виробляє електричну енергію. І також традиційно для нашого кліматичного регіону очікується зниження температури. Ці два фактори, зниження температури і як наслідок зменшення обсягу споживання, і поява додаткового обладнання – повинні сприяти пом'якшенню ситуації в системі цілому», – уточнив Бойко.

За його словами, попередньо, ситуація з обмеженнями електропостачання буде на такому ж рівні, як зараз, до 20-х чисел липня.

«Я не можу вам назвати точні дати, але у 20-х числах липня ми плануємо вихід в роботу з ремонтів низки генеруючих установок, з'явиться додаткова електрична потужність у системі, це призведе до суттєвого пом'якшення графіків», – сказав він.

Бойко також пояснив, що перекрити дефіцит електроенергії в Україні завдяки залученню електроенергії від сусідів неможливо повністю, тому що можливості сусідніх європейських держав зараз обмежені через зростання внутрішнього споживання у спеку.

«Не кожен день ми максимальний обсяг електроенергії імпортуємо. В останні дні цей обсяг знизився. Але НЕК «Укренерго» добирає до цього максимального рівня шляхом залучення аварійної допомоги від наших сусідів, активуючи відповідні запити. Тут є традиційні негативні моменти, про які ми також неодноразово згадували. Імпорт – це є гарантований перетік електричної енергії, а аварійна допомога, яку просить НЕК у суміжних системних операторів, надається тільки за наявності можливості таку допомогу надати. В наших сусідів – схожа погода, схожа температура, схоже підвищення навантаження в енергосистемі. Тому не завжди вони можуть надати нам таку допомогу», – уточнив Бойко.

+ 0 -
  • 0
  • 225

Добавить комментарий