Прожитковий мінімум скасують

В Україні планують впровадити нову систему базової соціальної допомоги, яка повинна замінити нинішній прожитковий мінімум. Як зазначила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович, розмір допомоги буде залежати від складу родини та потреб домогосподарств.
Зараз прожитковий мінімум не вважається достатнім для забезпечення потреб людини, оскільки він не відображає реальних умов життя. Міністерство соціальної політики працює над законопроєктом, який покликаний вирішити цю проблему.
Однією з важливих змін стане те, що розмір допомоги буде варіюватися, наприклад, одинокій людині потрібно більше коштів, ніж сім’ї з кількох осіб. Також міністерка зазначила, що планується розмежувати виплати, пов’язані з безробіттям, та обов’язки родини.

Якщо, наприклад, один з подружжя обирає не працювати, а займатися домашніми справами, то це не має впливати на отримання допомоги від держави. Крім того, нова система об’єднає численні виплати для людей з інвалідністю, які наразі є дуже різноманітними.
Замість великої кількості виплат залишаться лише дві: одна для тих, хто тимчасово опинився в скрутному становищі, і друга — для людей, що потребують догляду через втрату працездатності.

+ 0 -
  • 0
  • 289

Добавить комментарий