Мобілізація в Україні: резерви ЗСУ збільшились у 2,5 раза завдяки новому закону

Наразі йдеться не про повну ротацію, а про надання відпусток, оскільки резерви сформовані у достатній кількості.

Ухвалений закон про мобілізацію значно збільшив показники призову до лав Збройних сил України. Кількість військовозобов'язаних, яких залучили до українського війська збільшилась у 2,5 раза від моменту ухвалення документа. Залучена кількість військовозобов'язаних дозволяє проводити своєчасну доукомплектацію військових частин, відновлювати їх боєздатність, формувати певні резерви й навіть проводити ротацію у деяких підрозділах.

Про те, як вплинув новий закон про мобілізацію на призов до війська, йдеться у матеріалі видання "Телеграф". Журналісти сформували офіційний запит до Міноборони України й військові детально описали, що змінилося у кількісних показниках призову. Фахівці оборонного відомства визнали, що закон про мобілізацію значно збільшив показник призову, а саме - у 2,5 раза.

"Набрання чинності Законом України від 11 квітня 2024 року № 3633-IX дозволило нам збільшити показники призову військовозобов?язаних на військову службу під час мобілізації у 2,5 раза порівняно з першим кварталом поточного року, що в цілому дозволяє на даному етапі проводити своєчасне доукомплектування військових частин, відновлення їх боєздатності та створення необхідних резервів, — йдеться у відповіді Міноборони.

Видання "Телеграф" також опублікувало офіційний лист-відповідь на звернення журналістів. У відповіді йдеться про позитивні зрушення у показниках призову в порівнянні з першим кварталом.

При цьому Генштаб ЗСУ повідомляє, що потреби у посиленні мобілізації Україні немає, а у Міноборони зазначають, що якщо тенденція збережеться — буде ініційовано законодавчі зміни щодо можливості ротації у підрозділах ЗСУ, які довго перебувають на фронті. Станом на зараз ротація відбувається лише у тих підрозділах, які втратили боєздатність.

"В інтересах виконання заходів відновлення боєздатності, організовано та проводиться заміна (ротація) військових частин (підрозділів), які виконують завдання у складі створених угруповань військ" — заявила пресслужба Міністерства оборони України.

+ 0 -
  • 0
  • 85

Добавить комментарий