Швеція виділить додаткові кошти на підтримку енергетики та опалення в Україні

Уряд Швеції прийняв рішення виділити ще 500 мільйонів шведських крон для підтримки опалення та електропостачання в Україні, що надасть допомогу найбільш вразливим категоріям населення. Це додаткове фінансування доповнить вже наявну підтримку Швеції в енергетичному секторі України.

"Сьогодні уряд виділяє додаткові 500 мільйонів крон на підтримку опалення та електропостачання в Україні. Росія все частіше атакує критичну енергетичну інфраструктуру. Ця допомога забезпечить електропостачання для близько 185 тисяч людей і сприятиме підтримці українського суспільства, економіки та бізнесу," — заявив міністр міжнародного співробітництва та зовнішньої торгівлі Швеції Йоган Форссел.

Міністр енергетики Ебба Буш додала, що Швеція продовжуватиме підтримувати Україну. Внесок у розмірі 500 мільйонів шведських крон стане одним із найбільших у сфері енергопостачання, зокрема для лікарень та житлових будинків.

Основний проєкт передбачає встановлення двох газових турбін для генерації електроенергії, які будуть захищені від російських атак. Фінансування буде здійснюватися через Шведське агентство міжнародного розвитку та співробітництва. Очікується, що електростанція почне функціонувати у 2025 році.

+ 0 -
  • 0
  • 65

Добавить комментарий