З 1 жовтня мінімальний розмір допомоги по безробіттю В Україні зросте на 500 гривень

З 1 жовтня мінімальний розмір допомоги по безробіттю В Україні зросте на 500 гривень  - з 2500 до 3000 гривень. Відповідне рішення ухвалив Державний центр зайнятості.

Про це повідомила народна депутатка, член Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна у своєму Telegram-каналі.

Вона зазначає, що на підвищення варто розраховувати не всім. Так, Южаніна зазначила, що підвищення стосуватиметься лише людей, які мають щонайменше сім місяців страхового стажу за останні 12 місяців, а також зареєстрованих переселенців. "Для людей без страхового стажу розмір допомоги залишиться на рівні 1500 гривень", - зауважила вона.

Нагадаємо, у всьому світі спостерігається безпрецедентне зростання безробіття серед молоді, і це може бути пов'язане з поширенням культури NEET ("Not in Education, Employment or Training" - не навчається, не працює, не проходить тренінги).

Основна причина цього явища - економічна нестабільність і зростаючі витрати, які змушують багатьох молодих людей переосмислити свої кар'єрні шляхи.

+ 0 -
  • 0
  • 120

Добавить комментарий