Як обладнати зручний та сучасний душ у невеликому санвузлі?

Для створення душу потрібно всього три речі: змішувач з лійкою, піддон із сифоном та скляна перегородка. Ви можете обрати збірну кабіну (перегляньте варіанти https://www.santechshara.ua/santehnika/dushevie-kabini/) або створити душову зону індивідуального планування. Ми розповімо про переваги та недоліки обох варіантів.

Яку обрати душову кабіну?

Зазвичай під терміном душова кабіна мається на увазі конструкція з металевого профілю та скляних чи пластикових стінок. Цю конструкцію встановлюють на піддон чи просто на підлогу, де попередньо змонтований зливний трап. Кабіни бувають декількох типів: кутові, прямокутні, квадратні чи багатокутні. Така різноманітність конструкцій дозволяє облаштувати душ у приміщенні будь-якої форми та розміру.

Власникам невеликих санвузлів важливо заздалегідь продумати механізм відкривання дверцят:

  • Розсувний механізм найкраще підійде для компактного приміщення, адже дверцята не потребують додаткового місця для відкривання;
  • Поворотний механізм вважається найбільш надійним та зручним, адже створює широкий прохід. Проте, поворотним дверцятам треба простір для відкривання;
  • Складний механізм вважається компромісним, адже створює досить широкий прохід всередину кабіни, але не потребує місця перед нею. Через складну конструкцію такі дверцята коштують дорожче попередніх та частіше ламаються.

Як облаштувати відкриту душову зону?

Зазвичай душові зони індивідуального планування облаштовують на етапі чорнових робіт, адже багато елементів потребують монтажу у стіни та підлогу. Перш за все це стосується зливного каналу, який встановлюється у підлогу ще до заливання стяжки. Зливний канал монтується так, щоб його декоративна решітка розміщувалась в один рівень із підлоговою плиткою. На цьому етапі важливо обрати зливний трап, який матиме більшу пропускну здатність, ніж продуктивність душової системи.

Запам'ятайте декілька правил облаштування ефективного душу без піддона;

  • Оберіть лінійний трап на всю ширину душової зони. Так ви уникнете некрасивих підрізань плитки по боках;
  • Довірте монтаж трапа професіоналу, щоб не довелось стояти по кісточки у воді чи витирати її по всій підлозі;
  • Не розміщуйте блок керування під верхньою лійкою. Перенесіть її ближче до входу, щоб було зручніше налаштовувати температуру потоку;
  • У душовій відкритого типу встановіть перегородку не коротшу за 1,5 метра. Інакше бризки будуть розлітатись по кімнаті.

У сучасних душових зонах частіше встановлюють обладнання прихованого монтажу, адже воно займає менше місця та стіні та має кращий вигляд в інтер'єрі. Головною перевагою душових систем прихованого монтажу є можливість встановити блок керування та лійки на різних стінах, а ще самостійно обрати набір обладнання. Якщо ви цінуєте мінімалізм, встановіть лише верхню лійку на стелю та одноважільний блок керування. Прагнете до технологічності — оберіть змішувач із термостатом, верхнім душем, ручною лійкою та каскадним виливом. Душова перегородка встановлюється на останньому етапі.

+ +1 -
  • 226

Добавить комментарий