В Болградській громаді знайшли 240 гектарів неврахованої землі

На території Болградської територіальної громади провели пробний аудит земель в одному з населених пунктів громади – в селі Владичень та виявили понад 240 гектарів земель, які обробляються на території села без необхідних документів і дозволів.

Про це повідомили в пресслужбі Болградської громади.

"З метою виявлення осіб-порушників, а також притягнення їх до відповідальності та повернення Болградській громаді шкоди, завданої внаслідок самовільної обробки земель, були направлені текстові та графічні матеріали що до зазначеного порушення до правоохоронних органів. На сьогодні з цього приводу заведено кримінальну справу", - йдеться в повідомленні.

В міській раді також зазначили, що за результатами пробного аудиту земель в селі Владичень, уклали угоду з фірмою на проведення аналогічної роботи на території інших населених пунктів Болградської громади.

"Мета аудиту земель полягає в тому, щоб виявити стан їх використання. А саме: спеціалізована фірма купує на ринку знімки земної поверхні високої роздільної здатності й синхронізують ці знімки з даними публічної кадастрової карти, реєстрів прав власності. Завдяки чому на світ з'являється продукт, синхронізований в графічному та текстовому виразі. В ньому можна бачити межи сформованих земельних ділянок, оброблюваних земельних масивів, форму власності та стан використання земельних ділянок та масивів, а також інша необхідна інформація. У тому числі, де користувачі вийшли за межі земельних ділянок, або оброблять несформовані земельні масиви", - йдеться в повідомленні.

Раніше Господарський суд Одеської області задовільнив вимоги прокуратури про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, яким земельні ділянки загальною площею 100 гектарів незаконно надані у комунальну власність селищної територіальної громади регіону.

Фахівці Південного офісу Держаудитслужби завершили перевірку дотримання законодавства у сфері публічних закупівель при проведенні Захарівською селищною радою Роздільнянського району Одеської області відкритих торгів з послуг з підключення закладів соціальної інфраструктури до широкосмугового доступу до Інтернету за період з 1 січня 2021 року по 31 травня 2022 року.

+ 0 -
  • 0
  • 430

Добавить комментарий