В Одесі влаштували свято до 31 річниці Незалежності

Святковим концертом ВСУ в Одесі відзначили 31-й День Незалежності України. Свято провели напередодні 24 серпня, бо у сам святковий день у багатьох містах, впроваджена комендантська година.

В центрі міста пролунали українські патріотичні пісні та воєнна лірика. Іх виконали військові морпехи Центру воєнно-музикального мистецтва ВСУ.

"В репертуарі сьогоднішнього концерту нашого колективу буде практично вся нова програма, яка написана різними творцями під час війни. Представлено буде в підтримку ЗСУ, в підтримку людей, цивільного населення. В підтримку наших хлопців-захисників Маріуполя присвячуємо один твір, який називається «Місто Марії» і написав Вакарчук", – розповів начальник Центру військово-музичного мистецтва ВМС України капітан 2 рангу Любомир Сукенник.

Жива музика та пісні підтримують баєвий дух та настрій воєнних та містян, діляться одесити. Через жахливі події та провокації росіян під час війни, людям не вистачає підтримки, додають вони. Але ж, все ж таки, не зважаючи на всі негаразди, майже кожен впевнений у перемозі України. Такі свята, підкреслюють одесити, ще більше єднають.

"Двоякі емоції у це свято. Але це свято на фоні того, що зараз нас боронять наші хлопці. І ми, звісно, їх підтримуємо саме цим боєвим настроєм: ми живемо заради того, що вони зараз живуть на фронті заради нас. Перемога настане. Не зважаючи ні на що, наша культура, український патріотизм, єднання – воно зростає. Я в перший рік купила прапорець і прийшла сюди для того, щоб показати, що люблю Україну, незважаючи ні на що", – зазначила одеситка Ганна.

"Ми віримо у ЗСУ. Ми віримо, що наші хлопці теж підготують оккупантам чудове вітання. Сподіваюся, що наступне свято Незалежності буде до неба", – відзначила одеситка Ірина.

Під час концерту військові показали листи-малюнки дітей, адресовані ЗСУ. Також на Дерибасівській пройшла виставка живопису від одеських митців. На картинах майстри зобразили Одесу та область під час війни та передали реалії воєнного часу.

До Дня Незалежності військових та медиків нагородили спеціальними нагородами.

 

+ 0 -
  • 0
  • 447

Добавить комментарий