Чотири вищі навчальні заклади Одеси готові проводити навчання у очному форматі

Чотири вищі навчальні заклади Одеси повністю готові до початку навчального процесу, тому в них може організовуватись навчання у очному чи змішаному форматі.

Про це на брифінгу повідомив директор Департаменту освіти та науки Одеської ОВ Олександр Лончак.

За словами чиновника, найбільш підготовленими до навчання в умовах воєнного часу є Морська академія, Юридична академія, Міжнародний гуманітарний університет та Морський університет.

Ці вищі навчальні заклади можуть навчати студентів у очному форматі або поєднувати очну форму навчання з дистанційною.

Олександр Лончак зазначив, що на Одещині функціонують 54 заклади професійної вищої та вищої освіти, проте більшість із них у новому навчальному році навчатимуть студентів у режимі онлайн.

«У коледжах, закладах професійної освіти ми розпочинаємо освітній процес у дистанційному форматі. Оскільки ми розуміємо, що у студентів другого-третього курсів, які навчалися у нас після 24 лютого, було більше теорії, а на сьогодні їм потрібно відповідно до навчальних планів пройти виробничу практику та практику на підприємствах, з 1 вересня у них буде практика.

Щодо студентів першого курсу: у закладах професійно-технічної освіти триває набір до 1 листопада, тож освітній процес у очному форматі для першого курсу може розпочатися лише після 1 листопада», – повідомив чиновник.

Також Олександр Лончак зазначив, що студентів зараз розміщують лише у гуртожитках, у яких є укриття.

+ 0 -
  • 0
  • 482

Добавить комментарий