На Одещині відкриють Центр вивчення мигдалю

Українська горіхова асоціація створить Центр вивчення мигдалю на території Балтської ОТГ, де у співпраці з іноземними фахівцями вирощуватимуть понад 50 сортів цих горіхів.

“Цього року розпочинаємо закладку колекційного саду як основи реалізації наших планів. У ньому буде представлено сорти американської, європейської, середньоазіатської, молдовської, української селекції, понад 50 сортів. За погодженням із закордонним НДІ наш представник пройде навчання-практикум із питань організації селекційної роботи навесні 2023 року»,– написав на фейсбук-сторінці віце-президент Української горіхової асоціації Василь Бабанський.

Він уточнив, що створюваний центр консолідуватиме досвід українських виробників мигдалю, займатиметься організацією селекційної роботи та проведенням міжнародних конференцій та виставок. За даними Бабанського, в Україні вже посаджено десятки гектарів садів мигдалю та укладено перші контракти для співпраці із закордонними партнерами, зокрема з науково-дослідними інститутами.

Також одним із важливих напрямів є робота із зарубіжними партнерами у створенні високоефективного подвійного матеріалу, що дозволить переводити мигдальні сади на інші схеми посадки.

+ 0 -
  • 0
  • 428

Добавить комментарий