Чи зміняться платіжки за тепло: Гетманцев назвав головний аргумент, щоб втримати тарифи

Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев завив, що ціни на газ для виробників тепла залишаться незмінними. Про це Данило Гетманцев написав у Telegram.

Як заявив Данило Гетманцев, термін дії положення про спеціальні обов’язки на ринку природного газу подовжено до 30 квітня 2023 року.

?"Це означає, що ТКЕ для виробництва тепла і гарячої води зможе отримувати газ за тією ж ціною, що і зараз. А значить, місцева влада має усі можливості не підвищувати ціну на тепло і гарячу воду для населення", — зазначив Данило Гетманцев.

Нагадаємо, Денис Шмигаль заявляв, що тарифи на тепло і воду для населення України протягом опалювального сезону 2022-2023 року не підвищуватимуться.

Окрім того, Україна готова розглянути можливість відкриття квот на експорт вугілля до Польщі. Йдеться про 100 тис. тонн у вересні, які зараз критично необхідні Польщі. Запаси вугілля на українських складах майже 2 млн тонн, це у 2,5 разу більше, ніж на цю дату минулого року.

Зазначимо, що під час воєнного стану в Україні запроваджено кілька мораторіїв, пов’язаних із житлово-комунальними послугами. Зокрема, заборонено підвищувати тарифи на комуналку.

Такий мораторій триватиме від до кінця опалювального сезону. Але певні підвищення цін на комунальні послуги все ж очікуються.

+ 0 -
  • 0
  • 306

Добавить комментарий