В Україні по-новому можна буде оформити субсидію

Міністерство соціальної політики ініціювало зміни до правил оформлення субсидій. Тепер заяву на допомогу можна буде подати не лише до органів соцзахисту за місцем реєстрації.

Як йдеться у повідомленні Міністерства соціальної політики, це можна буде зробити й через онлайн-систему Пенсійного фонду.
У відомстві зазначають, що такі зміни дозволять подавати заяви тим, хто змушений був переміститися до інших регіонів через війну. За чинними правилами для отримання субсидії на нову адресу потрібно повідомити про це той орган соцзахисту, який прикріплений за старою адресою (а деякі з цих установ розташовані на окупованій території), а вже опісля заново оформляти субсидію. Стара процедура могла тривати тижні.
Крім цього, оформлення субсидії через Пенсійний фонд дозволить автоматизувати процеси нарахування та виплати пільг і житлових субсидій й не втрачати дані громадян, що дають підстави для отримання житлових субсидій і пільг.

Документи зберігатимуться в електронній формі, що забезпечить захист інформації, максимальну інформаційну взаємодію з держреєстром пошкодженого та знищеного майна та з іншими державними реєстрами.

Чи потрібно переоформлювати субсидії на новий опалювальний сезон
Раніше заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко повідомив, що через повномасштабну війну урядом було ухвалено рішення про те, що автоматично перепризначається субсидія без звернення громадян всім тим господарствам, які отримували в минулому опалювальному періоді.

Нагадаємо, влада України має намір змінити спосіб виплати субсидійна житлово-комунальні послуги. Допомогу від держави хочуть виплачувати через Пенсійний фонд.

Також українці можуть подати заявку на оформлення житлової субсидії через портал "Дія". Там необхідно заповнити анкету із 21 питання.

+ 0 -
  • 0
  • 662

Добавить комментарий