Мінсоцполітики пояснило, як отримати субсидію на дрова

Для перерахунку розміру виплат пільг та субсидії на тверде пічне побутове паливо отримувачам допомоги не потрібно спеціально звертатися до Пенсійного фонду. Якщо субсидія ще не призначена, тоді треба.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України. Там зазначили, якщо родині вже призначено житлово-комунальну пільгу або субсидію на придбання твердого пічного палива, - її розмір перерахують автоматично.

При цьому необхідно буде надати згоду Пенсійному фонду на передання даних міжнародному донору для оплати підвищеного розміру підтримки, відповідно до даного рішення.

Згоду можна надати у відповідь на смс-повідомлення, яке надійде родинам, що вже отримують пільги або субсидії на тверде пічне паливо, а також через електронний кабінет Пенсійного фонду або звернувшись до відділення ПФУ.

А якщо пільга або субсидія ще не призначена, але ви потребуєте підтримки держави - необхідно звернутися за нею до ПФУ у загальноприйнятому порядку і подати відповідну заяву.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив проведення експериментального проекту зі спрощення процедури звернення громадян за житловою субсидією. Проект також має забезпечити швидке прийняття рішення щодо надання субсидії. Цей механізм звільняє громадян від потреби збирати довідки і витрачати час на заповнення декларації.
Раніше Пенсійний фонд надав пояснення про субсидії через подорожчання електроенергії.

+ 0 -
  • 0
  • 405

Добавить комментарий