Якщо ви часто нервуєте, поставте у кімнаті ці рослини

Кімнатні рослини є справжніми антистресами. Вони здатні не тільки збагачувати киснем повітря в приміщенні, але і заспокоювати нервову систему. Це натуральний фільтр від негативу. Якщо ви хочете оздоровити мікроклімат в кімнаті та менше дратуватись, знизити рівень стресу, пропонуємо вам перелік рослин-помічників.

Герань
З цією квіткою знайомі майже всі. Її рекомендують вирощувати при депресії, втомі, неврозах. Корисна дія полягає у здатності знижувати тривожність, покращувати сон та нормалізувати роботу нервової системи. Також пропадає головний біль та мігрені.

М’ята
Вирощувати м’яту в горщику корисно та гарно. Її приємний аромат допомагає боротись із безсонням, підвищує концентрацію уваги та покращує настрій.

Лаванда
Одна із найпопулярніших рослин. Лаванда допомагає боротись із стресом та втомою. Ніжний аромат має заспокійливу дію. Якщо у вас проблеми зі сном, обов’язково поставте в кімнаті горщик із лавандою. Зокрема, вона здатна знижувати артеріальний тиск.

Лимонне дерево
При підвищеній дратівливості та тривожності поставте в домі лимонне дерево. Воно здатне не тільки заспокоювати нервову систему, але і боротись з інфекціями.

Вчені з Японії провели дослідження. Його мета була визначити вплив домашніх рослин на нервову систему працівників офісів та простих мешканців міста. Результати довели, що люди, які вирощують домашні рослини, доглядають їх, не страждають від стресів та депресій. У дослідженні використовували ехеверію, кактус Сан-Педро та бонсай. З цього можна зробити висновок, що вирощування будь-яких домашніх рослин є позитивним кроком до стабільної нервової системи.

+ 0 -
  • 0
  • 419

Добавить комментарий