На які хвороби свого господаря вказує кішка, коли лягає на нього

Лікар розповів про те, яку користь для здоров’я несуть кішки, що живуть у нас в будинку. Часто кішки лягають на хворе місце, зігрівають теплом, муркочуть, і раптом біль починає відступати. Буває, що тварина по кілька годин не відходить від хворого господаря.

– За статистикою, люди, у яких вдома є коти, звертаються до лікарів у п’ять разів рідше, ніж інші. Коти також допомагають позбутися депресії, – розповідає лікар-терапевт Ірина Сергєєва.

У медичній практиці навіть відомі випадки, коли коти рятували людей від серцевого нападу і гіпертонічного кризу.

Кішка може навіть попередити про небезпеку, що насувається. Якщо вона часто лягає на голову господаря, значить у нього є схильність до головних болів. Якщо на ліву лопатку або плече – у людини можуть бути проблеми з серцем.

Встановлено, що гладити кішку корисно для травлення. Контакт з пухнастиком допомагає лікувати сечостатеву систему і шлунково-кишковий тракт.

Нявкають улюбленці рятують своїх господарів і від депресії, а також допомагають при безсонні.

Кішки підвищують імунітет своїм господарям за допомогою мурчання. Воно діє на організм людини подібно лікуванню ультразвуком.

Вчені з’ясували, що люди, в чиїх будинках живуть коти, живуть довше в середньому на 10 років. Справа в тому, що у кошатників краще кров’яний тиск, а також нормальний вміст холестерину.

Кішки можуть замінити голкотерапію. Коли вони мурчать і випускають кігтики, то дратують рефлексогенні зони. А люди йдуть за таким ефектам на голкотерапії.

+ 0 -
  • 0
  • 274

Добавить комментарий