Медики розповіли про головні переваги холодного душу для здоров’я

Медики розповіли про головні переваги холодного душу для здоров’я. Як виявилося, вода низьких температур сприяє викиду кортизолу, який допомагає легше справлятися зі стресовими ситуаціями.

Про те, що холодний душ – ідеальний спосіб загартовування, знають багато, але для непідготовленої людини це заняття є сумнівною розвагою. Привчатися до цієї процедури слід поступово. Коли звичка сформується, можна буде не тільки отримати задоволення, але також поправити фізичне і психологічне здоров’я.

Медики рекомендують мити голову теплою водою, а ось обполіскувати волосся прохолодною. Це дозволить зробити його більш міцним і сильним. Крім цього холодна вода допомагає шкірі зберегти природний жировий баланс. Прохолодний душ також покращує кровообіг, підвищує пізнавальні здібності і сприяє зміцненню імунітету.

Більш того, холодна вода стимулює вироблення гормону норадреналіну. Він підсилює приплив енергії до м’язових тканин і покращує мозкову діяльність. Також прохолодний душ тренує волю і сприяє зниженню ваги. Крім цього холодний душ вранці гарантує бадьорість на цілий день і дарує прекрасний настрій.

+ 0 -
  • 0
  • 385

Добавить комментарий