Ціни на українську пшеницю падають через загрозу зриву Стамбульських угод

Загроза зриву Стамбульських угод впливає на зниження попиту імпортерів та ціни на українську пшеницю.

За результатами минулого тижня, знизилися індикативні ціни пропозиції на пшеницю з поставкою з глибоководних портів України на умовах FOB.

На вартість впливає зменшення попиту імпортерів, зазначають у ІА «АПК-Інформ».

Так, індикативні ціни пропозиції пшениці з протеїном 12,5%, 11,5% та фураж із поставкою в листопаді з чорноморських портів знизилися на 5-10 USD/тонна — до 305-325, 300-320 та 260-275 USD/тонна FOB відповідно.

Термін дії «зернового коридора» спливає у листопаді. Ринком вже ширяться чутки про те, що угоду, можливо, продовжити не вдасться. Також зберігається напруження через бажання рф про «ослаблення обмежень» на експорт її збіжжя та добрив. До того ж росія може взагалі розірвати угоду, через розслідування ООН про іранські дрони-камікадзе, якими країна-терорист атакує Україну.

Читайте також: МЗС України впевнене, що в затримці роботи «зернового коридору» винна росія

Унаслідок побоювань та песимістичних прогнозів, українську продукцію рідко пропонували на останніх оголошених і проведених тендерах. Ще рідше українське збіжжя перемагало у торгах, хоча здебільшого було найдешевшим.

Більшість імпортерів вже шукають заміну причорноморській продукції, саме через очікування припинення роботи «зернового коридора». Наприклад, імпортери з Азії збільшили закупівлю австралійської пшениці, розповіла керівник відділу зернових та олійних ринків ІА «АПК-Інформ» Анна Танська.

+ 0 -
  • 0
  • 515

Добавить комментарий