Лікарі розповіли, чому випадає волосся

У здорової людини на місці виростає нове волосся, але при збоях організму спостерігається посилення випадання волосяного покриву. Лікарі попередили, які збої організму можуть спричинити такі наслідки.

Випадання волосся вважається звичайним фізіологічним процесом. Але це за умови, що втрачене волосся замінюється новим. При деяких збоях організму кількість волосся, що випало, може перевищувати норму.

Лікар-дерматолог Володимир Пінегін розповів, що якщо випадає більше 100 волосся, що вважається нормою, то причиною можуть бути наступні збої організму:

сезонність. Лікарі пояснюють, що при змінах погоди, у весняні та осінні періоди, волосся може випадати інтенсивніше.
нервовий стрес. При надмірних переживаннях організм виробляє гормон кортизолу, який може спровокувати посилення випадання волосяного покриву.
дефіцит вітамінів. Для нормальної життєдіяльності всьому організму потрібні не тільки білки, жири та вуглеводи, але також вітамін D, та мінерали залізо, магній, цинк та мідь.
прийом антибіотиків чи гормональних препаратів. Деякі медичні препарати призводять до порушень ендокринної системи, гормональних збоїв.
проблема локальна. Шкірні захворювання, наприклад, себорея, дерматит, псоріаз, грибкові захворювання, провокують втрату волосся.

+ 0 -
  • 0
  • 546

Добавить комментарий