В Одесі поліцейські викрили ув’язненого місцевої виправної колонії у шахрайстві з продажем неіснуючого товару в мережі Інтернет

Користуючись кризовою ситуацією в країні, 22-річний засуджений організував «бізнес» з продажу дров.

Зловмисник встиг нажитися щонайменше на тринадцятьох громадянах. Правопорушника у шахрайстві викрили слідчі відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 разом з оперативниками державної установи «Одеська виправна колонія № 14» під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси. В якості речового доказу у чоловіка вилучили смартфон, з якого він здійснював протиправні дії.

Правоохоронці встановили, що правопорушник за допомогою власного телефону розмістив на одному з популярних інтернет-сервісів оголошення щодо продажу дров та просив у покупців передплату, обіцяючи їм здійснити доставку продукції. Отримуючи від довірливих громадян гроші на рахунок мобільного телефону, «продавець» припиняв із ними зв'язок. У такий спосіб зловмисник встиг ошукати щонайменше тринадцятьох людей, які перерахували йому від 400 до 500 гривень. Нині поліцейські встановлюють особи потерпілих від шахрайських дій чоловіка і звертаються до громадян із проханням повідомляти про подібні правопорушення до поліції.

«Фігурант відбуває покарання за злочини майнової спрямованості та наркозлочин. Цього разу йому повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненому повторно, що передбачено частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Тепер перебування чоловіка за ґратами може продовжитись ще на три роки», - повідомив начальник територіального підрозділу поліції Сергій Волков.

+ 0 -
  • 0
  • 293

Добавить комментарий