Лікар розповіла про користь шаурми
Шаурма вважається фастфудом, швидкою їжею для перекушування на бігу. Проте медики вважають, що вживання цієї страви може принести чимало користі для організму.
– Класичний склад шаурми: курка, овочі (помідор, огірок, капуста, зелень), соус, спеції та лаваш, до якого все це загортається, – розповідає лікар-терапевт ДКБ №1 імені Кабанова Діна Чегошева. – Вживання цих продуктів у шаурмі принесе користь організму. Білок з м’яса потрібний для побудови клітин м’язової тканини, а також він підвищує імунітет. Вітаміни та мікроелементи ми отримаємо з овочів, також вони багаті на клітковину. Вуглеводи, що містяться в лаваші, дадуть потрібну енергію.
Терапевт вважає, що користь у шаурмі приносять навіть спеції: вони вбивають шкідливі мікроби.
А ось соуси, які додають при її приготуванні в наметах швидкого харчування, зводять нанівець всю користь страви.
Тому соус для шаурми краще приготувати самостійно з кефіру або сметани, додавши до нього часник, спеції та зелень.