Що може дати організму відмова від алкоголю на 4 тижні?

Утримання від алкоголю протягом одного місяця може принести організму багато користі.Лікар Руарі Фейрбейнс розповів в інтерв’ю газеті Mirror про переваги припинення вживання алкоголю. За словами експерта, організм почне відчувати корисний ефект відмови від алкоголю лише за кілька днів після початку тверезості.

Тиждень без алкоголю. Руарі Фейрбейнс зазначив, що в цьому випадку може покращити режим сну, стане більше циклів швидкого сну за ніч. В результаті стануть активнішими когнітивні функції, стабілізується настрій, знизиться потяг до шкідливої ??їжі.

«Алкоголь є сечогінним засобом, який сприяє втраті води, тому, відмовившись від спиртного на місяць, ви покращите свою гідратацію, відчуватимете менше головного болю, матимете більше енергії», – повідомив експерт.
Два тижні без алкоголю. Приблизно з другого тижня можна також помітити покращення травлення, сказав фахівець. Вироблення травної кислоти нормалізується, що надає заспокійливу дію на слизову оболонку шлунка і означає, що будь-який кислотний рефлюкс та розлад шлунка заспокоюються.

Три тижні без алкоголю. На цьому етапі тверезого жовтня можна побачити втрату ваги. Також можливе зниження високого кров’яного тиску, що, у свою чергу, зменшує ймовірність серцево-судинних захворювань та інсульту у майбутньому.

Чотири тижні без алкоголю. Медик наголошує, що за відсутності незворотних проблем із печінкою інші її патологічні стани можуть відновитися через чотири тижні відмови від алкоголю. Печінка виконує понад 500 життєво важливих функцій, граючи вирішальну роль у боротьбі з інфекціями, підтримці гормонального балансу, забезпеченні організму енергією, видаленні токсинів. Першими ознаками оздоровлення печінки після алкогольного детоксу можуть стати покращений стан шкіри, яскравіші очі.

+ 0 -
  • 0
  • 364

Добавить комментарий