Одна з категорій військовозобов'язаних чоловіків може виїхати за кордон, однак є важлива умова

Попри те, що в Україні подовжили терміни воєнного стану та загальної мобілізації через повномасштабне російське вторгнення, в рамках яких виїзд за межі країни чоловікам заборонено, деякі категорії військовозобов'язаних все ж зможуть покинути країну. Це стосується чоловіків, які мають на утриманні трьох і більше дітей, які не досягли 18-річного віку. 

Як у коментарі виданню progroshi пояснив голова адвокатського об?єднання "Кравець і партнери", адвокат Ростислав Кравець, військовозобов'язаний чоловік, дружина якого перебуває в очікуванні третьої дитини, все ж має право на виїзд за межі України. Умова — вагітність потрібно буде підтвердити документально.
Крім того, за словами експерта, все залежить і від строку (триместру) вагітності. Для отримання дозволу, він повинен бути не меншим за 35 тижнів.

"Тоді чоловік зможе перетнути кордон, бо вважатиметься, що у нього вже троє дітей", — пояснив Кравець.

Адвокат додав, якщо у чоловіка вже є троє неповнолітніх дітей, навіть якщо їх матерями є різні жінки, однак він справно сплачує аліменти на їх утримання, він також матиме змогу перетнути державний кордон.

+ 0 -
  • 0
  • 415

Добавить комментарий