ВАКС зняв електронні браслети з бізнесменів Кауфмана та Боруховича

Вищий антикорупційний суд зняв електронні браслети, але продовжив до 6 травня строк дії решти обов'язків, покладених на бізнесменів Бориса Кауфмана і Олександра Боруховича (Грановського). Їх НАБУ і САП підозрюють у створенні злочинної організації в Одесі. Такі рішення 6 березня ухвалив ВАКС.

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту бізнесмена Кауфмана з альтернативою 129 млн грн. Ці кошти внесли і він вийшов із СІЗО під такі обов'язки: прибувати на першу вимогу; завчасно повідомляти про кожне відлучення із міст Одеси та Києва; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватись від спілкування з підозрюваними та свідками; носити електронний браслет та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію всіх обов'язків, проте суд скасував обов'язок носити браслет.

«Клопотання прокурора - задовольнити частково. Продовжити строк дії обов'язків, покладених ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 08 грудня 2022 року на підозрюваного (Бориса Кауфмана – ред.) до 6 травня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Також суд зняв браслет і з Боруховича, але дію решти обов'язків продовжив до 6 травня.

Нагадаємо, 5 грудня 2022 року НАБУ і САП затримали бізнесменів Кауфмана і Грановського. За версією слідства, восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з'явилася нова.

Ця організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом. Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування.

+ 0 -
  • 0
  • 828

Добавить комментарий